About

Ik ben Marloes Wijtsma en de kunstwerken op de site zijn gemaakt door mij.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Ik heb mij daar gespecialiseerd in Schilderen en tekenen. Ook heb ik een aantekening behaald voor Fotografie, Grafiek, Kunstgeschiedenis en Filosofie.

Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar en werk ik in mijn eigen studio.

Vooral mijn reizen hebben invloed op mijn werk gehad waaronder India, Zuid Amerika, Nieuw Zeeland, Fiji, Australie en Europa. Maar altijd als ik dan weer terug ben in Nederland, veranderen bonte kleuren in mijn werk in zachte blauwe tinten en geniet ik van het zachte licht in het koele Nederlandse landschap. En dan besef ik hoe Nederlands ik ben en dat ik van Nederland houd. Ik kan mij focussen op een klaproosje in de berm dat een flinke regenbui heeft overleefd.

Mijn meest recente werk zijn de boeketten en bloesems. Ik heb een eigentijdse vertaling gemaakt van de Klassieke bloemstillevens uit de Gouden eeuw van de Nederlandse meesters. Een donkere achtergrond waaruit een prachtig uitgelicht bloemstuk pronkt. De verf vloeit, drupt en spat en met mijn neus op het doek teken ik heel gedetailleerd de lijntjes, bloemen en bladeren. Ik ben een schilder en een tekenaar.

Marloes Wijtsma completed her studies at the Academy of Art (Arnhem,Holland) in 1996 .

 “I m inspired by my surroundings. That can be the impressions and emotions that I experience from travelling, India, Ecuador, New Zealand, Australia. Colours that are varied and warm. But then, when I m back in Holland I realise time and again how diffuse the colour is and how soft the light. And at the same time I remember how Dutch I am and how much I love this landscape. I focus on detail, a poppy in a hedgerow that has lived through the rain”